Vis mig dine tiltag, og jeg skal sige dig, hvad din strategi er

Strategiplaner samler støv – og med god grund

Der er mange gode grunde til, at den klassiske strategiplan ofte ender med at samle støv på direktørens kontor. Processen, hvor man hvert 2. eller 3. år forsøger at overskue hele verden og omsætte indsigterne til en sammenhængende plan for de kommende år, er ganske enkelt for tung og ufleksibel for mange virksomheder. Dårligt er blækket blevet blevet tørt, før man skal tage stilling til en ny mulighed eller trussel, som man ikke havde forudset i planen. Planen giver derfor ikke de svar, man har brug for, og derfor ender den ofte med at blive helt afkoblet fra forretningen.

Strategiplanen ender i mange tilfælde med at blive et sæt af overordnede målsætninger og visioner om at vokse med x % og blive den førende og foretrukne leverandør inden for et eller andet område. Sådan en strategi er det svært at være uenig i, men det er også særdeles vanskeligt at bruge den til noget.

 

Dine tiltag er din strategi

Uanset kvaliteten og anvendeligheden af din virksomheds strategiplan, og uanset om du følger den slavisk og har den hængende indrammet på dit kontor, eller om du aldrig kigger i den og har den liggende i en kasse i kælderen, så er din strategi aldrig bedre end de tiltag, du sætter i værk for at nå dine mål.

Da ingenting sker af sig selv, er det ligegyldigt, hvad du har skrevet i en plan, og hvor velbegrundet og visionært det er, hvis du ikke omsætter det til konkrete tiltag. Samtidig er det ofte formålsløst at sætte en masse velmente tiltag i værk, hvis de ikke bringer dig og din virksomhed derhen, hvor I gerne vil være. Det ender i værste fald med, at I får mere og mere travlt med noget, som er mindre og mindre vigtigt.

Så uanset om du i hverdagen oplever en sammenhæng mellem jeres tiltag og jeres strategiplan eller ej, så vil jeg hævde, at jeres faktiske strategi udgøres af de tiltag, I sætter i værk.

 

Højdespring uden overligger

Selvom strategiplanen i mange virksomheder har mistet sin betydning som praktisk redskab, så er det fortsat afgørende at have strategiske udviklingsmål. Mikkel Hansen er fx ikke blevet verdens bedste håndspiller, fordi han havde potentialet og drømte om at blive det. Han har truffet konkrete valg om, hvor og hvordan han skulle træne for at blive en del af verdenseliten. Han har også truffet valg om, hvilken sportsgren, han skulle dyrke, hvor på banen han skulle spille og i hvilke klubber, han kunne gøre den største forskel.

På samme måde har du som leder ansvaret for at træffe de beslutninger, som skal udvikle og forbedre din virksomhed. Virksomheden har ikke ubegrænsede ressourcer, og det sætter en naturligvis begrænsning for, hvor meget du kan sætte i gang. Derfor er du nødt til beslutte, hvad der er afgørende for jeres succes. Er det nye markeder, produkter eller forretningsmodeller, som skal sikre væksten? Eller er det teknologi og IT, som er afgørende for jer?

Strategiplan eller ej, så er det dit ansvar at identificere de tiltag, som bedst bringer virksomheden derhen, hvor I gerne vil være. Det er samtidig dit ansvar ikke at bruge ressourcer på tiltag, som trækker i den forkerte retning, eller som ikke fører til noget.

 

Sæt en pulsmåler på virksomheden

Da din strategi er dine tiltag, og da tiltag er den eneste måde, hvorpå du kan skabe forandring, må du sikre dig, at der altid er sammenhæng mellem “det du vil” og “det du gør”. Det er ikke så enkelt, som det lyder. Det skyldes, at du sandsynligvis har mere end et udviklingsmål, og at der er mere end en mulig måde at opfylde hvert mål på. Derudover har du en masse historik og igangværende tiltag allerede, som kræver opmærksomhed og ressourcer. Endelig sker forandringer med en stadig stigende hastighed, hvilket gør det nødvendigt løbende at justere både udviklingsmålene og de igangværende tiltag.

Der er med andre ord tale om et både multidimensionelt og dynamisk problem, som du ikke kan løse med statiske værktøjer. Du har brug for en pulsmåler, som hele tiden fortæller dig, om du bruger kræfterne på de tiltag, som bedst understøtter dine udviklingsmål.

Skriv en kommentar